Humac - predizborni skup (FOTO)

humac 2012 naslovnaOO HDZ-a BiH Ljubuški nastavio je predizbornu kampanju velikim skupom na Humcu. Svadbeni salon Ohio bio je pretijesan za primiti sve one koji su došli, a službeni dio programa započeo je intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša i minutom šutnje za sve poginule branitelje i umrle članove stranke. Nakon toga, nazočnima se, u ime domaćina, obratio predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Humac, Luka Vranješ.

Vranješ je, pozdravljajući nazočne, posebno zahvalio svojim Humčankama i Humčanima što su se odazvali u tolikom broju, dodavši kako nema niti najmanje sumnje u novu pobjedu HDZ-a BiH, kako na Humcu, tako i u cijeloj općini.
Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svih 27 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, a to su: Toni Kraljević, Žaklina Dugandžić, Markan Medić, Ante Čuvalo, Marija Pavlović, Dubravko Vukojević,  Mile Pilatić, Kornelija Biško, Danijel Mucić, Stanko Musa, Vesna Matijašević, Ranko Bunoza,  Tihomir Kvesić,  Ivanka Mihaljević,  Ivan Kraljević, Gojko Herceg, Josipa  Dragićević,  Veselko Jurković,  Andrija Mucić,  Mirjana Džajić,  Alen Boras,  Marijan Bebek,  Pamela Grbavac,  Željko Zelić,  Blago Vištica, Marija Primorac i Ivan Prlić.

U njihovo ime skupu se obratio nositelj liste Toni Kraljević. Kraljević je najprije pozdravio i u ime Mladeži HDZ-a BIH, kao i tijekom prethodnih obraćanja, zahvalio se braniteljima i osnivačima stranke na Humcu: „Neizmjerna zahvala i poštovanje onim ljudima koji su tih godina, godina hrvatskog zanosa i ponosa, ali i pogibeljnih prijetnji i neizvjesnosti, imali srca, hrabrosti i vjere – zavijorili hrvatski barjak i zapjevali Lijepu našu na uvijek hrvatskom Humcu, a onda pod tim barjakom i s tom svetom pjesmom na usnama otišli časno i pošteno braniti Domovinu.“

Svoj govor, praćen pljeskom publike, Kraljević je zaključio sljedećim riječima: „ Idemo svi zajedno – oni koji su stvarali, branili, čuvali našu stranku i nose snagu iskustva, oni koji dolaze i nose energiju mladosti, idemo svi zajedno u novu pobjedu! Zajedno za Humac, zajedno za Ljubuški, zajedno možemo više! “ .

Nakon nositelja list,  za govornicu je praćen dugotrajnim pljeskom, izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić se zahvalio Humčanima  i svim nazočnima što su došli u toliko velikom broju te se, kao i na prethodnim skupovima, osvrnuo na svoj protekli mandat koji je bio uvelike opterećen gospodarskom krizom, ali i igorantskim odnosom  prošle županijske vlasti prema Ljubuškom.
 „ Nismo se predavali, okrenuli smo se pisanju projekata, lobiranju ta naj način uspjeli osigurati preko 5 milijuna KM  za različite projekte. Okosnica našeg programa ostaje razvoj gospodarstva uz maksimalnu zaštitu okoliša. Do kraja godine ćemo dovršiti prostorni plan kao ključni element koji osigurava planski razvoj naše sredine.Ove jeseni će krenuti i realizacija dva vrlo bitna projekta, rekonstrukcija prečistača otpadnih voda i dijela kanalizacijskog sustava. Dovršava se detaljni plan uređenja Kravica, uređuje sami lokalitet. Vodili smo borbu za svaku marku i ulagali u infraksturu.Bez infrastrukture nema uvjeta za gospodarstvo, nema uvjeta za život. Uz našu poljoprivredu svakako najveći potencijal jeste autocesta i sve ono što ona donosi. Poslovna zona, granični prijelaz, robni terminali jesu investicije, jesu nova radna mjesta. „

Ispraćen velikim pljeskom, Barbarić je na koncu govora poručio: „ Imam vjeru u naše biračko tijelo koje nikad nije nasjelo na lažna obećanja, neće niti ovaj put! Ni u puno težim vremenima nismo bili na prodaju, nismo niti sada!“

Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.