(FOTO) Predizborni skup u Veljacima

veljaci naslovna skupNa predizbornom skupu OO HDZ-a BiH Ljubuški održanom sinoć u Veljacima još je  jednom potvrđena snaga ove stranke. Školsko  igralište  u Veljacima bilo je pretijesno za primiti sve koji su došli na četvrti predizborni skup ljubuškog  HDZ-a BiH u kampanji za općinske izbore 2012. godine.

Program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, minutom šutnje za sve poginule branitelje i članove stranke, a potom su nazočne, u ime domaćina,  pozdravili  predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Veljaci, Gordan Bradvica te kandidat na listi za Općinsko vijeće Ljubuški, rođeni Veljačanin, Marijan Bebek. Oni su u svojim obraćanjima ustvrdili kako su Veljaci uvijek bili i ostali uz HDZ BiH što će potvrditi i ovi izbori.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svih 27 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, a to su: Toni Kraljević, Žaklina Dugandžić, Markan Medić, Ante Čuvalo, Marija Pavlović, Dubravko Vukojević,  Mile Pilatić, Kornelija Biško, Danijel Mucić, Stanko Musa, Vesna Matijašević, Ranko Bunoza,  Tihomir Kvesić,  Ivanka Mihaljević,  Ivan Kraljević, Gojko Herceg, Josipa  Dragićević,  Veselko Jurković,  Andrija Mucić,  Mirjana Džajić,  Alen Boras,  Marijan Bebek,  Pamela Grbavac,  Željko Zelić,  Blago Vištica, Marija Primorac i Ivan Prlić.

U njihovo ime skupu se obratio nositelj liste, Toni Kraljević. U svom govoru, koji je više puta prekidan pljeskom publike, Kraljević je među ostalim izjavio:

 „ Pred Vama su, poštovane Veljačanke i Veljačani, moje kolegice i kolege s liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški. Ponajprije, čast mi je s ovim ljudima biti na listi – spoj je to mladosti i iskustva, radišnosti i stručnosti. Članice Općinskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača daju ovoj listi, ne samo onu ženama svojstvenu ljepotu, profinjenost, već i onu, samo ženama imanentnu odgovornost i racionalnost. Tim je to kojem ćete, ne sumnjam, dati svoj glas 7. listopada.“ Kraljević je, kao i uvijek, posebno pozdravio i u ime Mladeži HDZ-a BIH zahvalio se braniteljima i osnivačima stranke.

Nakon nositelja liste za govornicu je, praćen dugotrajnim pljeskom okupljenog mnoštva, izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić se najprije zahvalio Veljačanima i svim nazočnima što su došli u toliko velikom broju te se osvrnuo na svoj protekli mandat koji je bio uvelike opterećen gospodarskom krizom, ali i igorantskim odnosom  prošle županijske vlasti prema Ljubuškom:

Iza nas je razdoblje opterećeno gospodarskom krizom, po interese općine Ljubuški štetnih političkih previranja i blokada. Cijenimo kako smo i u takvoj situaciji imali pošten odnos prema poslu i općinskoj imovini. Ključne odrednice našeg programa ostaju borba za punu jednakopravnost i hrvatskog naroda u BiH, nastavak svekolikog uređenja naše sredine uz maksimalnu zaštitu okoliša, kao preduvjeta za invasticije, za nova radna mjesta. Svijesni smo potencijala koje naša općina ima i ljudske vrijednosti koju možemo okupiti. Posebno želimo istaknuti i pohvaliti našu mladost. Uvjereni smo u bolje dane i na ovim prostorima.„

Na kraju svoga govora, praćen velikim pljeskom, Barbarić je pozvao sve okupljene da 7. listopada iziđu na izbore: „Glasujte po svojoj savjesti za najboljeg, glasujte, zna se - za HDZ BIH!

Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.