FOTO: I Studenci potvrdili snagu HDZ-a BiH

skup studenci naslovnaOO HDZ-a BiH Ljubuški završio je službeni dio predizborne kampanje po temeljnim ograncima velikim predizbornim skupom u Studencima na kojem je još jednom potvrđena snaga ove stranke. Program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, minutom šutnje za sve poginule branitelje i članove HDZ-a BiH, a potom je nazočne, u ime domaćina,  pozdravio  predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Studenci, Radoslav Luburić.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svih 27 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, a to su: Toni Kraljević, Žaklina Dugandžić, Markan Medić, Ante Čuvalo, Marija Pavlović, Dubravko Vukojević,  Mile Pilatić, Kornelija Biško, Danijel Mucić, Stanko Musa, Vesna Matijašević, Ranko Bunoza,  Tihomir Kvesić,  Ivanka Mihaljević,  Ivan Kraljević, Gojko Herceg, Josipa  Dragićević,  Veselko Jurković,  Andrija Mucić,  Mirjana Džajić,  Alen Boras,  Marijan Bebek,  Pamela Grbavac,  Željko Zelić,  Blago Vištica, Marija Primorac i Ivan Prlić.

U njihovo ime skupu se obratio nositelj liste, Toni Kraljević. U nadahnutom govoru, koji je više puta prekidan pljeskom publike, Kraljević je među ostalim izjavio:
Previše Vas poštujem da bih vam s ove govornice davao obećanja koja i sam smatram nerealnim. Jedino što Vam mogu obećati je rad, odgovornost, pravedna raspodjela sredstava kojima raspolažemo te usmjerenost na stvaranje novih vrijednosti, novih radnih mjesta. Kraljević je, kao i u prethodnim obraćanjima, posebno pozdravio i u ime Mladeži HDZ-a BIH zahvalio se braniteljima, kazavši pritom: Mi mlađi nismo, nećemo i ne smijemo zaboraviti kako ste upravi Vi žrtvovali svoju mladost da bi mi imali našu.
Svoj govor, Kraljević je zaključio sljedećim riječima: Pred Vama su, poštovane Studenčanke i Studenčani, moje kolegice i kolege s liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški. Ponajprije, čast mi je s ovim ljudima biti na listi – spoj je to mladosti i iskustva, radišnosti i stručnosti. Članice Općinskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača daju ovoj listi, ne samo onu ženama svojstvenu ljepotu, profinjenost, već i onu, samo ženama imanentnu odgovornost i racionalnost. Tim je to kojem ćete, ne sumnjam, dati svoj glas 7. listopada. I, idemo svi zajedno dragi prijatelji – oni koji su stvarali, branili, čuvali našu stranku sve ove godine i nose snagu neprocjenjivog iskustva, oni koji dolaze i nose neponovljivu energiju mladosti, idemo svi zajedno u novu pobjedu! Zajedno za Studence, zajedno za Ljubuški, zajedno možemo više!

Nakon nositelja liste za govornicu je, praćen dugotrajnim pljeskom okupljenog mnoštva,  izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić se najprije zahvalio Studenčanima i svima nazočnima što su došli u toliko velikom broju te se osvrnuo na svoj protekli mandat koji je bio uvelike opterećen gospodarskom krizom, kao i po interese općine Ljubuški štetnih političkih previranja i blokada:  
Cijenimo kako smo i u takvoj situaciji imali pošten odnos prema poslu i općinskoj imovini. Ključne odrednice našeg programa ostaju borba za punu jednakopravnost i hrvatskog naroda u BiH, nastavak svekolikog uređenja naše sredine uz maksimalnu zaštitu okoliša, kao preduvjeta za investicije, za nova radna mjesta. Do kraja godine ćemo dovršiti prostorni plan kao ključni element koji osigurava planski razvoj naše sredine.Ove jeseni će krenuti i realizacija dva vrlo bitna projekta, rekonstrukcija prečistača otpadnih voda i dijela kanalizacijskog sustava. Dovršava se detaljni plan uređenja Kravica, uređuje sami lokalitet. Vodili smo borbu za svaku marku i ulagali u infraksturu.Bez infrastrukture nema uvjeta za gospodarstvo, nema uvjeta za život. Uz našu poljoprivredu svakako najveći potencijal jeste autocesta i sve ono što ona donosi. Poslovna zona, granični prijelaz, robni terminali jesu investicije, jesu nova radna mjesta.
Svjesni smo potencijala koje naša općina ima i ljudske vrijednosti koju možemo okupiti. Posebno želimo istaknuti i pohvaliti našu mladost. Uvjereni smo u bolje dane i na ovim prostorima.
Ispraćen velikim pljeskom, Barbarić je na koncu govora poručio: Imam vjeru u naše biračko tijelo koje nikad nije nasjelo na lažna obećanja, neće niti ovaj put! Ni u puno težim vremenima nismo bili na prodaju, nismo niti sada! 7. listopada glasujte po svojoj savjesti, glasujte za najbolje – uvjeren sam kako je to HDZ BiH.

Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.

HDZ BiH Vas poziva na završni predizborni skup koji će se održati u utorak, 2. listopada 2012. godine s početkom u 20 sati na Centru malih športova u Ljubuškom.